Review: de LG SH8 soundbar

LG SH8

De LG SH8 soundbar is een soundbar welke beschikt over de laatste technologieën op het gebied van Audio. De soundbar is sinds mei 2016 verkrijgbaar. Door het gebruik van de soundbar, zal de beleving van films, televisie en series onwerkelijk worden. Daarnaast zal het luisteren naar muziek nog veel meer een genot zijn, dan voorheen.

Eerste indruk LG SH8

De LG SH8 straalt op het eerste oog pure klasse uit. Het aluminium in combinatie met een schuin aflopende bovenkant, maakt het design uniek en strak. Als er naar concurrerende modellen op de markt gekeken wordt, is het design van deze soundbar echt een pluspunt. De display en status-led van de soundbar zijn zichtbaar door het gaas van de soundbar. Als de soundbar echter in de hand genomen wordt, voelt de soundbar plastic aan. De subwoofer voelt daarentegen een stuk steviger aan en is ook zwaarder. De soundbar zelf weegt 3,52 kilogram en de subwoofer weegt 4,3 kilogram.

Gebruik van de LG SH8

De soundbar van LG heeft meerdere mogelijkheden. De soundbar kan op verschillende instellingen gezet worden, namelijk: sounds effects (bijvoorbeeld adaptive sound control), standaard en cinema. De trebble, bass en subwoofer kunnen ook aangepast worden in sterkte. Wanneer de soundbar aanstaat, heb je het gevoel dat het geluid ook echt uit dit apparaat komt. Van een virtuele surround vanuit de gehele kamer, is dus geen sprake.LGSh8

De soundbar kan door middel van verschillende mogelijkheden verbonden worden. Zo is gebruik onder andere via Wi-fi mogelijk, een netwerkkabel, Bluetooth, USB en LG-TV. Deze functies zijn handig, omdat er zo veel mogelijkheden zijn om de soundbar te gebruiken. De soundbar is tevens uit te breiden met andere speakers. Als u dus echt een virtuele surround creëren, dan is dit toch mogelijk door uitbreiding met andere speakers.

Wat kost de LG SH8?

De adviesprijs van de LG SH8 is €499,-. Deze prijs is op zich al netjes en te verantwoorden. Toch is het mogelijk om de soundbar tegen een scherpere prijs aan te schaffen. Via OutletBoulevard is de soundbar te koop voor slechts €379,-. Heb je vragen of suggesties? Laat het ons dan zeker weten door middel van een reactie!

 

 

Andere Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *