Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

Airco kopen

Een airco kopen, het kan moeilijker zijn dan je denkt. Er zijn verschillende soorten airco’s die beschikken over diverse soorten eigenschappen. Wat maakt een airco geschikt voor je huis? Of ben je alleen op zoek naar een airco die de temperatuur in een bepaalde kamer regelt? In deze tekst zetten wij een aantal eigenschappen op een rijtje, zodat het voor jou makkelijker wordt om een airco te kopen. Aan de hand van deze pagina kun je de ideale airco vinden.

De eigenschappen

Er zijn verschillende typen airco’s, en zelfs tussen twee dezelfde typen airco’s zijn er verschillen. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je nodig hebt, immers is niet iedereen naar hetzelfde op zoek. We zetten nu een aantal eigenschappen op een rijtje, zodat het makkelijker voor je wordt om te bepalen wat je nu daadwerkelijk nodig hebt. Een airco kopen wordt zo een stuk eenvoudiger!

Standen

Standaard beschikt bijna elke airco over drie standen: laag, midden of normaal, en hoog. Duurdere varianten beschikken vaak over een extra stand, zodat je net wat meer speling hebt als het gaat om het regelen van de temperatuur. Maar drie snelheden is de norm.

Het bereik

Wanneer je een airco gaat kopen, heb je vaak al in gedachten waarvoor je deze wilt gebruiken. Kies je voor een airco die de temperatuur in je gehele huis op peil houdt, of koop je een airco voor een bepaalde kamer? Het is in ieder geval een slim idee om rekening te houden met het bereik van de airco. Zo hebben goedkopere airco’s vaak een gelimiteerd bereik. Een mobiele aircooler zoals de Honeywell CS071AE heeft bijvoorbeeld een bereik van 9 m2, terwijl een duurdere variant (zoals de De’Longhi Pinguino PAC AN112 Silent) een bereik heeft van wel 100 m3. Houdt bij het kopen van een airco dus rekening met de grootte van het oppervlak waarvoor je de temperatuur wilt reguleren.

Vermogen

Goedkopere airco’s hebben een lagere wattage van rond de 60 watt, duurdere keuzes hebben een vermogen van 3520 watt. Bij een airco kopen dien je dus goed op te letten wat voor Wattage de airco heeft.

Energieverbruik

De meeste airco’s, zelfs de goedkopere varianten, trachten energiezuinig te zijn om zo de gebruikskosten laag te houden. Split unit airco’s zijn de meest energiezuinige airco’s, en zijn in dat opzicht het beste voor je portemonnee. Houd dus het energie verbruik in de gaten bij een airco kopen omdat dit uiteindelijk veel kan schelen in de elektriciteitsrekening.

Luchtstroom

Duurdere varianten hebben vaak een hogere luchtstroom. Hierdoor kunnen grotere ruimtes gekoeld worden. Zo hebben goedkopere varianten een gemiddelde luchtstroom van 256 m3/uur, terwijl dit bij duurdere alternatieven rond de 360 m3/uur ligt. Het hangt dus samen met het bereik wat je nodig denkt te hebben.

Mobiliteit

Bij Outletboulevard heb je de keuze uit mobiele aircoolers. Waar andere typen airco’s bevestigd worden aan muren of daken, geven deze airco’s je nog wat extra flexibiliteit. Erg handig als je bijvoorbeeld wilt alterneren tussen de kamers die je wilt koelen.

Geluidsniveau

Wanneer je gevoelig bent voor de geluiden die een airco produceert, is het aan te raden om te kiezen voor een split unit airco. Deze staan erom bekend dat ze het minst geluid produceren. Daarnaast is het ook mogelijk om de airco niet in de slaapkamer te zetten maar op een locatie waar je minder last hebt van het geluid.

Extra functies

Vaak beschikken duurdere opties over een aantal extra functies, waardoor ze aantrekkelijker zijn als koopoptie. Zo kan bijvoorbeeld de Qlima 432 tevens ontvochtigen en de lucht reinigen. Deze functies zijn tegelijkertijd of los van elkaar te gebruiken. Benieuwd naar de airco’s bij Outletboulevard? Check dan de webshop. 

Andere Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *